AT&T lan T-Mobile bakal mateni 3G kanggo menehi ruang kanggo 5G

Panyedhiya nirkabel bakal mateni 3G ing saindhenging taun, ninggalake nomer piranti undisclosed metu saka layanan.
Iki wektu kanggo ngucapake pamit kanggo 3G, teknologi nirkabel sing menehi telpon kita akses meh cepet menyang web lan mbantu nggawe kabeh saka Apple App Store kanggo Uber minangka bagéan saka saben dinten gesang kita. Luwih saka 20 taun sawise diluncurake, panyedhiya layanan nirkabel mateni 3G kanggo mbusak dalan kanggo penerus 5G sing luwih cepet lan luwih cepet.
Ekspansi 5G minangka kabar apik kanggo akeh wong sing duwe piranti 5G, lan bisa dadi langkah kunci menyang teknologi sing luwih maju, kayata mobil nyopir dhewe lan kasunyatan virtual. Nanging mateni 3G uga bakal mateni kabeh generasi teknologi: kabeh saka telpon seluler 3G kanggo sistem kabar kacilakan mobil.Kanggo wong-wong sing gumantung ing piranti iki, shift bakal mateni jaringan mRNA sing wis gumantung ing kanggo taun lan, ing sawetara kasus, peralatan keamanan kritis.
"Jumlah piranti 3G terus saya suda," Tommaso Melodia, direktur Institut Wireless Internet of Things ing Universitas Northeastern, marang Recode. terus nggunakake saluran larang regane iki kanggo 3G.Ayo dipateni.'”
Saenipun, panyedhiya nirkabel bisa njaga jaringan 3G lan 5G tetep aktif, nanging fisika spektrum radio sing diandalake teknologi seluler tegese perusahaan kudu nggawe pilihan. Spektrum radio kalebu macem-macem frekuensi sing digunakake kanggo nyambungake kabeh saka AM/FM radio menyang jaringan wifi lan diatur dening Komisi Komunikasi Federal (FCC).Amarga agensi kasebut nduweni frekuensi winates kanggo layanan seluler, panyedhiya nirkabel kudu mbagi spektrum sing diparengake kanggo mbukak sawetara jaringan, kalebu 3G, 4G, 5G lan pungkasane layanan 6G.
FCC nawakake pita frekuensi anyar kanggo panyedhiya nirkabel liwat lelang spektrum, sajrone panyedhiya nirkabel bisa nawarake hak kanggo pita frekuensi tartamtu. .Kanthi mateni teknologi seluler generasi lawas, perusahaan bisa nggunakake maneh frekuensi kanggo nambah jaringan anyar kaya 4G lan 5G.AT&T bakal dadi sing pertama mateni jaringan 3G ing tanggal 22 Februari, diikuti T-Mobile ing Juli lan Verizon ing pungkasan. saka taun.
Ora saben wong bakal kena pengaruh mati 3G. Akeh telpon sing digawe ing sawetara taun pungkasan ngemot hardware sing bisa nyambung ora mung menyang jaringan 3G, nanging uga 4G lan 5G, supaya ora kena pengaruh. Nanging isih ana sawetara telpon sing mung bisa nggunakake jaringan 3G. Yen 3G dadi offline, piranti kasebut ora bakal bisa nyambung menyang jaringan seluler, tegese ora bisa ngirim teks, nelpon, utawa ngakses internet tanpa wifi. Tandha darurat apa wae. layanan sing gumantung ing 3G uga bakal mandheg. Iki kalebu tandha medis lan keamanan tartamtu, uga sawetara asisten swara, piranti lunak navigasi lan sistem hiburan sing dibangun ing mobil. Kindles, iPad lan Chromebook sing luwih lawas sing dirancang kanggo nyambung menyang jaringan 3G uga bakal kena pengaruh. .
Nalika shutdown 3G bakal duwe sawetara akibat, perluasan jaringan sing luwih maju kudu nyebabake kecepatan lan resepsi sing luwih apik kanggo pelanggan sing nggunakake peralatan 4G lan 5G. Miturut Verizon, 4G 500 kaping luwih cepet tinimbang 3G, lan yen wis diuripake kanthi lengkap, 5G kudune luwih cepet tinimbang 4G. tugas, kayata main video game online utawa melu rapat telemedicine langsung.
Ing wektu sing padha, pamilik piranti 3G kudu nyiapake mati 3G sing bakal teka. Sawetara bisa uga ora ngerti manawa layanane bakal offline. Gumantung saka panyedhiya, para pelanggan kasebut mung duwe sawetara minggu utawa wulan kanggo nganyarke teknologi. wayahe, iku ora cetha apa padha bakal bisa kanggo ngalih ing wektu.
Nalika telpon disambungake menyang jaringan seluler, iku ngirim lan nampa sinyal ing frekuensi diutus kanggo jaringan tartamtu. .Iki padha karo carane laptop nyambung menyang jaringan wifi ngarep powered by router internet.
Ing AS, 3G biasane ngoperasikake frekuensi antarane 850 MHz lan 1900 nganti 2100 MHz. Bagean spektrum iki migunani kanggo swara digital lan data Internet, sing ndadekake 3G dadi nyenengake nalika pisanan dikenalake ing pungkasan taun 1990-an. Wiwit iku, operator nirkabel wis ngembangake peralatan anyar lan teknologi sing luwih apik lan digunakake kanggo miwiti jaringan 4G lan 5G. Amarga jaringan kasebut bisa ngirim data luwih akeh kanthi kecepatan sing luwih cepet, panyedhiya nirkabel pengin mbukak ing frekuensi sing saiki digunakake kanggo jaringan 3G. Iki mung kedadeyan nalika mateni 3G ing wiwitan.
"Iki minangka pilihan utawa pilihan," ujare Kevin Ryan, profesor sistem nirkabel ing Institut Teknologi Stevens.
Ngluwihi logistik babagan cara kerja spektrum radio, panyedhiya nirkabel uga ngganti spektrum 3G amarga luwih ekonomis kanggo dheweke. Verizon lan AT&T ngira kurang saka 1 persen layanan isih mlaku ing jaringan 3G, dene 90 yuta piranti 5G dikirim pungkasan taun wae. Sawise 3G pungkasane mati, panyedhiya nirkabel bisa nyawisake sumber daya liyane kanggo ngembangake jaringan 5G lan ngyakinake para pelanggan supaya bisa nganyarke rencana layanan.
"Pembawa mbuwang akeh dhuwit kanggo spektrum, lan kudu mbayar biaya kasebut menyang konsumen.Pramila kita mbayar rega sing dhuwur kanggo layanan ponsel, "jelas Sundeep Rangan, direktur asosiasi Pusat Riset Teknologi Nirkabel NYU. sabisa-bisa.”
Nalika mati 3G bisa uga krasa tiba-tiba, ora nggumunake. Operator mandheg ngedol peralatan 3G sawetara taun kepungkur, lan akeh sing wis ngenteni sawetara sasi kepungkur kanggo menehi kabar marang pelanggan 3G sing isih ana yen wektune kanggo nganyarke teknologi. 3G dudu jaringan pisanan kanggo offline. jaringan sawetara taun kepungkur. Ing pungkasan taun 2022, 3G uga bakal ilang.
Kita ora ngerti persis pira, nanging nalika 3G mandheg, mayuta-yuta piranti operasi ing AS bisa uga ora nyambung. Akeh piranti kasebut ngemot hardware sing ora bisa adaptasi kanggo nyambung menyang jaringan 4G lan 5G. Yen sampeyan duwe salah siji saka piranti kasebut , sampeyan kudune wis krungu saka panyedhiya nirkabel babagan langkah sabanjure.Nanging, yen sampeyan pengin mriksa maneh, sampeyan bisa riset piranti tartamtu utawa hubungi panyedhiya nirkabel.Sampeyan uga bisa nyoba mriksa setelan telpon utawa manual pangguna, utawa tetep ndeleng sambungan 4G utawa 5G ing piranti nalika sampeyan nindakake dina.
Sistem teknologi 3G sing dibangun ing mobil biasane didhukung dening panyedhiya nirkabel utama, lan sanalika panyedhiya kasebut kanthi resmi mateni layanan 3G, dheweke mandheg digunakake.CNBC lan Consumer Reports wis ngrilis dhaptar model sing kena pengaruh, nanging ora ana alesan kanggo mriksa karo automakers mung ing case.Mobil dibangun ing agêng-2010s katon paling kamungkinan kanggo kena pengaruh dening mati 3G, nanging malah sawetara mobil dirilis ing 2020 bisa uga kudu upgrade.
Ana uga sawetara piranti 3G kanggo darurat. Kajaba sawetara sistem tandha medis lan keamanan, telpon 3G prabayar lan telpon 3G sing mateni sing mung bisa nelpon 911 bakal offline. panganiaya domestik luwih kamungkinan kanggo gumantung ing piranti iki.Amarga wong mung nggunakake piranti iki ing kasus nemen, padha bisa uga ora éling sing kudu diganti nganti suwe sawise 3G dipateni, nggawe masalah keamanan potensial serius.
Pramila sawetara wong mikir 3G kudu online luwih suwe.AARP ujar manawa pandemi wis nyegah akeh wong tuwa supaya ora nganyari teknologi lan pengin nundha penutupan nganti pungkasan taun. Perusahaan weker, kalebu sing nggawe geni lan karbon monoksida detektor lan sistem keamanan ngarep, uga wis takon kanggo extension. Padha ngomong kekurangan Kripik komputer wis ngalangi efforts kanggo gawé lan nginstal peralatan panggantos.
Nanging sampeyan ora kudu nang ing wektu tundha.Yen sampeyan duwe piranti 3G, saiki iku wektu sampurna kanggo upgrade.Yen sampeyan ngerti wong sing nggunakake salah siji saka piranti iki, iku worth mriksa kanggo ndeleng apa sampeyan bisa bantuan wong golek panggantos.
Sejarah mesthi nuduhake yen jaringan seluler teka lan lunga. Jaringan seluler sabanjure, 6G, bisa uga kurang saka 10 taun, lan bisa digunakake kanggo ngenalake kabeh saka hologram 3D nganti sandhangan sing disambungake. Nalika iku, 5G katon kurang seger lan nyenengake, lan dina 4G bisa rampung.
Mayuta-yuta wong njaluk menyang Vox kanggo ngerteni apa sing kedadeyan ing warta.Misi kita ora tau dadi luwih penting: pemberdayaan liwat pangerten.Kontribusi finansial saka pembaca minangka bagean penting kanggo ndhukung karya intensif sumber daya lan mbantu kita nggawe layanan warta gratis kanggo kabeh. Mangga nimbang kontribusi kanggo Vox dina iki.


Wektu kirim: Feb-08-2022